Visa upp företaget på mässa

Något som är viktigt både för små start-ups och större företag är att komma ut och marknadsföra sig och träffa andra företagare. Det bästa sättet att göra det är att delta på en mässa. Vi ger tipsen om hur man bäst går tillväga!

I den här artikeln kan man läsa om att små start-ups från Norden kommit till Las Vegas i USA för att visa upp sig och hitta nya partnerskap på världens största hemelektronikmässa. Här finns massor av entreprenörer med nya idéer, men även självklart en massa människor som är redo att investera pengar i dem. Svenskarna som kommit hit hoppas på att få en chans att sälja sig själva, möta andra företag och även sälja sina produkter på mässan. Bland de svenska företag som besökte mässan fanns bland annat ett företag med ”sexiga hörlurar”, ett med doftande telefonskal och ett med en teddybjörn som ger ifrån sig pulserande ljud.

Sälj företaget bra3539053-sammankomst-3

Besöker man en mässa, oavsett om man har en monter eller inte, är det viktigt att vara på alerten och verkligen försöka sälja sig själv och sitt företag. På Stockholmsmässans hemsida kan man läsa en del knep som kan vara bra att använda sig av på en mässa. Här är några av dem:

  • Våga ta ögonkontakt med någon som du möter. Det är även viktigt att le för att verka mer attraktiv och tillmötesgående.
  • Istället för att alltid berätta om dig själv och ditt företag kan det vara bra att ställa frågor om vad den andra personen gör eller vad hen tycker om mässan.
  • För att avsluta ett samtal på ett bra sätt kan man sammanfatta det som sagt och vad man kommit överrens om. Det kan kanske handla om att ni ska ta en lunch eller att du ska skicka en offert.

Vässa motern

Den som däremot har en monter på mässan, behöver inte bara tänka på hur man som person uppfattas, utan även hur monter uppfattas. Ett tips är att ha broschyrställ med information eller kontaktuppgifter om företaget som förbipasserande kan ta del av. Det kan även vara smart att ha någon typ av produktvisning så att alla besökare kan komma och se hur er produkt fungerar. Ytterligare något som kan locka till montern är att dela ut något bra, alltså inte något billigt kraft. Även att göra en tävling där man kan samla in kontaktuppgifter till de som besöker montern kan vara värdefullt. Läs mer.