Dyrt med giftemål

Att gifta sig kan bli en dyr historia men att skilja sig kan bli ännu dyrare. Den här typen av förändringar i livet kräver ofta en del på plånboken.

Dyrare bröllop slutar oftare i skilsmässa, skriver Metro. En studie som gjorts på över 3 000 gifta personer i USA visar att de människor som lägger mer än 170 000 kronor på sitt bröllop har 3,5 gånger större risk att skilja sig jämfört med människor som bara spenderar det halva beloppet på sitt bröllop. Ett genomsnittligt bröllop i USA går på omkring 270 000 kronor, vilket innebär att de flesta par faktiskt har en större risk att behöva gå genom en skilsmässa.

Dyrt att vara oense1714833-coin-pile

De par som har dyrare bröllop som får dem att skilja sig, kommer förmodligen också att lägga en rejäl slant på skilsmässa. En skilsmässa kan nämligen bli väldigt kostsam, speciellt om man inte är överens. Är man inte överens kan man nämligen behöva sitta ner hos en bodelningsförrättare som hjälper en att komma överens om hur tillgångarna ska fördelas. Enligt Svenska Dagbladet kan en sådan här förrättare ha ett timarvode på mellan 1 500 och 3 000 kronor och då är det svårt att komma undan billigt. För att få bra information om hur man kan göra vid en skilsmässa för att göra den så smärtfri som möjligt, kan man klicka in på www.familjensjurist.se/vara-tjanster/skilsmassa-aktenskapsskillnad.

Skilsmässa för miljonen

I Lokaltidningen kan man läsa att den som ska skilja sig får räkna med en totalkostnad på drygt en miljon över en tioårsperiod. Enligt artikeln påverkar en skilsmässa nästan alltid ekonomin till att bli sämre och det beror främst på att fasta utgifter för till exempel bil och bostad inte kan delas längre. De som dock har de allra dyraste skilsmässorna, är ofta de som har en del pengar. Framförallt går kändisarna ofta genom dyra skilsmässor och här kommer en topplista på kostsamma skilsmässor som Forbes framställt:

  1. Michael och Juanita Jordan
  2. Neil Diamond och Marcia Murphey
  3. Steven Spielberg och Amy Irving
  4. Harrison Ford och Melissa Mathison
  5. Kevin Costner och Cindy Silva