Låna pengar tryggt

Om du behöver låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning gäller det att jämföra olika lån för att se vilket som passar din ekonomi bäst. Det går att spara mycket pengar på att välja rätt lån.

För att kunna låna pengar kräver de flesta långivare en fast inkomst och att låntagaren inte har en betalningsanmärkning. Det finns dock en del långivare som även lånar ut till dem som har en betalningsanmärkning. Hos https://bästasmslånet.se/smslan-med-betalningsanmarkning/ kan du enkelt jämföra olika lån för den med betalningsanmärkning.

Låna pengar tryggt och smart

Innan du tar ett lån är det viktigt att jämföra villkoren hos olika lån. Räntor och avgifter skiljer sig åt mellan långivare och det går att spara tusenlappar varje år på att välja rätt lån. Även om du har en betalningsanmärkning går det att få ett lån hos vissa långivare. Kravet brukar vara att låntagaren har en regelbunden inkomst. Studera villkoren för lånet och glöm inte bort att läsa det finstilta. Generellt är lån som även erbjuds till den med betalningsanmärkning lite dyrare än andra lån. Eftersom en betalningsanmärkning ligger kvar i tre år går det dock inte alltid att vänta med att ta ett lån.

Det går även att få ett bolån med betalningsanmärkning. När du tar ett bolån är det extra viktigt att gå igenom hur mycket du har råd att låna eftersom det ofta handlar om flera hundra tusen kronor eller t.o.m. miljoner. Priserna på bostadsmarknaden är fortfarande höga trots en viss sättning kring 2017.

Gå igenom ekonomin

Innan du tar ett lån gäller det att räkna ut hur mycket du har råd att betala varje månad. Räkna ut räntan och amorteringen som du måste betala varje månad. Gör en budget där du spaltar upp både inkomster och utgifter varje månad. Om du vill förbättra din ekonomi krävs det antingen att du ökar inkomsterna eller minskar utgifterna. Klassiska tips som att ta med matlåda till jobbet leder till många sparade tusenlappar på ett år. Att sälja saker som ligger i förrådet kan också ge en hel del pengar.

  • Gör en budget över inkomster och utgifter varje månad.
  • Räkna ut hur mycket du kan låna.
  • Jämför lån.