Buffert stor som en årslön – eller?

När det kommer till hur stor buffert en privatperson ska ha så råder det otroligt delade meningar. Vissa säger två månadslöner medan andra menar att du ska ha en årslön på banken. Men kanske är det rätta svaret att du ska utgå från din livssituation och styra din buffert utefter det.

173721-help-me-keyboardAtt tänka på sina väl ihoptjänade slantar och hur man spenderar dem kan man göra på olika sätt. Det finns oändligt antal sätt att spara sina pengar på och tack vare digitaliseringen och att de nu finns företag som http://refundmonster.se/ där man kan finna bra erbjudanden och med det få tillbaka pengar på sina köp man gjort online så kan man göra fler kap och med det spara pengar. Dock är det viktigt att tänka att göra ett kap och ha en bra ekonomi inte riktigt hänger ihop. Detta då du kan göra otroliga kap men har noll koll på dina sparade pengar. För att kunna känna trygghet är det viktigt att du har koll på din ekonomi samt att du har ett bra sparande för oförutsedda utgifter. Men, när det kommer till ens sparande så kan det vara svårt att veta när man ska känna sig trygg.

Utgå från sig själv

I en artikel från svd.se skriver de om vår dåvarande fiansminister Ann Wibble som menade att du bör ha en årslön på ett sparkonto som du kan ha i olika situationer. Detta uttalande gav med största sannolikhet många människor en enorm oro, och är en summa som merparten inte har. Vad man däremot bör göra är att få in en rutin på att lägga över lite pengar varje månad, samt gå igenom vad man har för inkomstkällor samt vad det är för utgifter som man har. För, om du har barn och bil samt lån på huset så bör du ha en större buffert då fler oplanerade utgifter kan komma att bli en verklighet. Men, om du bor i en hyresrätt med bara dig själv att tänka på så kan du lägga lite me pengar på nöje – men kanske redan nu börja spara då det kan vara bra att stå väl rustad inför framtiden om du kommer till att köpa en bil eller skaffa ett barn. På dn.se kan du få några bra tips på vägen för att bygga upp ett bra sparande. Börja lågt för att inte tappa helt.