Tjäna bäst vid bostadsförsäljning

För att tjäna bra pengar vid försäljning av en bostad verkar det inte krävas så mycket i dag. Speciellt de små lägenheterna säljer ju som smör i solsken. Men den som vill göra en bra affär kan tjäna på att anlita en mäklare till rätt pris eller helt enkelt sälja på egen hand.

På vlt.se kan man läsa att det går att fördubbla en lägenhets värde på bara några år i nuvarande takt. Sedan 2011 har nämligen priserna på bostadsrätter stigit med hela 92,2 procent. Mindre lägenheter har under den här perioden i många fall ökat till det dubbla värdet. Man tror inte att ett eventuellt amorteringskrav skulle kunna göra så att prisökningen stannar upp och så länge det finns färre bostäder till salu än vad det finns personer som vill köpa, lär priserna bara stiga.

Hitta prisvärd mäklare452194-house-and-money-with-pad-and-pen

Med tanke på att priserna går uppåt och att det finns ett stort intresse för att köpa lägenheter, speciellt små, kan man tänka att det inte behövs anlitas en mäklare vid en försäljning. Men mäklaren hjälper inte bara med att sälja lägenheten till ett bra pris, utan hen hjälper även mycket med det praktiska. Den som verkligen vill se till att den inte betalar för mycket för en mäklare bör klicka sig in på maklarofferter.se och jämföra arvoden mellan olika mäklare. Mäklarna kan nämligen ta väldigt olika priser och en mäklare kan ta tiotusentals kronor mer än en annan för samma lägenhet i samma område, skriver Metro.

Knep vid försäljning

Den som ändå känner att den vill testa på att sälja sin lägenhet utan mäklarens hjälp, kan ta del av några knep som Expressen bjuder på. Bland annat skriver man i Expressen att det är viktigt att sälja lägenheten vid rätt tid. Under den sena våren bör man exempelvis inte sälja sin bostad eftersom utbudet är störst då. Några andra mäklartips som man ger är:

  • Att rensa ut allt från garage till förråd och köksskåp innan visning.
  • Att tvätta fönstren så att de släpper in ljus och ger rymd.
  • Att styla hemmet för att göra det bobart för en bred målgrupp.
  • Att måla om ifall färgen på väggen är sliten eller smutsig.