Ta hjälp med företagets ekonomi och spara miljoner

Det allra viktigaste som företagare för att undvika konkurs är att ha koll på sin ekonomi. Ett alternativ om man brinner mer för företagets huvudfrågor än ekonomidelen är att ”outsourca” sin redovisning till ett externt företag.

 

calculator-calculation-insurance-finance-53621Under år 2016 gick 5392 aktiebolag i konkurs i Sverige. Antalet låter högt men faktum är att detta innebär en minskning med fem procent i jämförelse med år 2015. Detta är det lägsta antal konkurser på hela åtta år, skriver Mynewsdesk i ett pressmeddelande.

 

”Vi kan lägga ännu ett år bakom oss med minskande antal konkurser och vi får backa till 2008 för att hitta så pass låga siffror. Det är glädjande att det har varit ett så bra år för svenskt företagande”, säger Krister Jonsson, chef på svenska Creditsafe.

 

De län som minskat mest under året är Gotland och Jämtland, medan länen som ökat mest är Örebro och Värmland. I storstadsregionen Stockholm skedde en ökning på fem procent. En av de nya trender som skulle kunna vara en faktor till det goda företagsklimatet i Sverige är trenden med ”outsourcing”, vilket Veckans företag skriver om. Outsourcing betyder att företagare ska fokusera på det de är bra på, men ta hjälp av sådant de är mindre bra på. Detta för att spara pengar och få en ökad lönsamhet och trygghet för sitt företag.

 

Vad kan man få hjälp med?

En bristande redovisning kan kosta miljoner enligt en artikel i Barometern. Som företagare kan man få hjälp med allt från rena ekonomifrågor och redovisning till administration. På http://www.modernekonomi.se/ finns exempelvis en lista på tjänster man kan få hjälp med för att förenkla för sig, så att man kan lägga mer energi på att utveckla sitt företags huvudfrågor. Dessa tjänster kan mer specifikt innefatta löpande redovisning, bokslut eller inkomstdeklarationer.