Bolån för dig med lågt kreditvärde

Att köpa bostad är något de allra flesta behöver låna pengar till. Det kan visa sig svårt att bli beviljad ett bolån för den som tillhör en grupp med lågt kreditvärde. Det finns emellertid de banker som specialiserar sig på att erbjuda lån till de som de stora bankerna avvisar.

Vid de tillfällen när du har svårt att få lån av de större bankerna finns det andra att vända dig till. De stora bankerna har höga krav när de ser på en potentiell kunds återbetalningsförmåga. Det medför att människor som inte har en tillsvidareanställning, är unga eller har betalningsanmärkningar ofta får avslag på sin ansökan.

”Det blir inga lån till normalinkomsttagare” –  Sydsvenskan.

Citat ovan uppger en talesman för en av de större bankerna till TT. Som tur är finns det andra alternativ för den med sämre kreditvärdighet, vissa mindre banker har nämligen dessa låntagare som målgrupp.

Bolån trots lågt kreditvärde

Det finns alltså ändå hopp, du kan enkelt jämföra olika lån och räntor för att se vad som passar dig bäst. De banker som ger bolån till människor som av olika anledningar fått avslag hos de större bankerna uppger att de har fått mycket goda resultat när det kommer till återbetalning.

Viktigt att jämföra

Innan du ansöker om bolån är det viktigt att du jämför de olika alternativen. Det är nödvändigt att få en klar och tydlig bild av vad som är det bästa alternativet för just dig. Detta just för att se till att banken du ansöker hos erbjuder ett lån och en ränta som passar din ekonomi.