Så ansöker du om lånelöfte

Behöver du lånelöfte för att köpa ny bostad? Då finns det en hel del du behöver känna till om vad det är, var du kan skaffa ett, hur mycket du kan låna och hur du betalar tillbaka. Här får du svar på alla dina frågor.

Det finns mycket att fundera igenom när det är dags att ansöka om lånelöfte, inte minst vilken bank du ska satsa på och vilka fördelar det finns med att jämföra olika alternativ. Läs mer här.

Vad betyder ett lånelöfte?

När du ska köpa bostad måste säljaren veta att du kan klara utgiften, dvs. att du har pengar att köpa bostaden för. Eftersom det är ovanligt att människor kan köpa ett hus kontant är lån den vanligaste lösningen. På https://danskebank.se/privat/produkter/bolan/ansok-om-laanelofte kan du läsa mer om vad ett lånelöfte innebär samtidigt som du ansöker om ett. Det betyder helt enkelt att banken preliminärt räknar på hur mycket pengar du kan få låna till ditt bostadsköp. Aftonbladet skriver bland annat så här om löftet:

”Lånelöftet skulle man kunna kalla din VIP-biljett till bostadsmarknaden”.

Fördelarna med att gå in på danskebank.se och ansöka om lånelöfte är bland annat:

  • På några sekunder får du veta vad du kan låna
  • Lånelöftet är giltigt i 6 månader
  • Tjänsten är gratis
  • Du kan ansöka enkelt och smidigt online

Tänk på detta

För att ge dig ett lånelöfte gör banken en rimlighetsbedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet och därför ger en fast tjänst dig störst möjlighet att lyckas. Glöm inte kontantinsats och amorteringskrav när du räknar på om du har råd med bostadsköpet. Det betyder att du årligen måste betala av 2 % av beloppet ner till 70 % och sedan 1 % ner till 50 % av lånebeloppet.