Låt bankerna tävla om dig

Nu finns det företag som specialiserat sig på att försöka ge sina kunder så bra lånevillkor som möjligt – de får nämligen bankerna att tävla om dig, och inte dig att gå till en bank. 

kista träkista pengarTiden då man såg sin storbank som vän och hade alla sina lån hos en och samma bank är förbi. Nu gäller det att försöka få bästa möjliga låneavtal och då det finns allt mer nischade banker så kan det vara bra att man tar sig tid för att verkligen se sig om efter en som passar och som ger en bra deal. Passa på att ta hjälp av företag som får bankerna att tävla om dig när det kommer till att låna pengar eller att samla lån.

Må bäste bank vinna

Både Swedbank och SEB är  otroliga storbanker som har många kunder och en stor säkerhet. För just säkerheten är viktig och det som gör att konsumenter väljer en storbank framför en mindre aktör då man är rädd för konkurs. Men, man kan fortfarande få de stora bankerna att tävla om en för att se vem som vill ha en skriver nvp.se och lyfter upp de företag som använder sig av att ”pressa” bankerna, eller att i alla fall få bankerna att be deras bästa erbjudande. I exemplet lyfter de ett företag som kollar upp privatpersoner som betalar för mycket och sedan hjälper kunderna till mer pengar genom att bankerna sedan får tävla om kunden:

Företaget har köpt in en tjänst som identifierar svenskar som betalar för hög ränta på sina privatlån. Det är kunder Nackaföretaget sedan ringer upp för att erbjuda sin tjänst, som innebär att de låter sin portfölj med banker konkurrera om att få ta över kundens lån – genom att i budgivningsprocess ge bäst villkor.