Privatlån och rätt erbjudande för dig

Vad finns det att tänka på innan du tecknar upp dig för ett privatlån? Bland annat att du räknar på lånet så att du har råd att betala av det – och att det är det bästa erbjudandet på marknaden du kan hitta.

lånDet finns flera olika typer av lån att välja på ute på marknaden. Och oavsett om du behöver renovera köket, köpa en begagnad bil eller bekosta nya vitvaror eftersom de gamla gått sönder, finns det alternativ för dig. Vissa är bättre än andra. Genom att jämföra lån och långivare, deras villkor och kostnader på till exempel Financepal.se.

Privatlånet fördelar och nackdelar

I Aftonbladet går det att läsa om vad som krävs för att ta ett privatlån. Till exempel att du är 18 år fyllda och legalt myndig, att du inte har några betalningsanmärkningar eller aktuella ärenden hos kronofogden, att du har en fast inkomst från arbete eller pension liksom är skriven i Sverige sedan några år tillbaka.

Kort eller lång avbetalningstid?

Privatlån är ett lån som öppnar upp för många valmöjligheter eftersom du får låna till vad du vill och ofta inte behöver ha säkerhet. Dessutom finns det många långivare som erbjuder detta. Till saken hör dock att räntan ibland kan vara högre än på till exempel ett bolån. Bra att veta är att ju kortare avbetalningstid du väljer på ditt lån, desto billigare blir lånet i sin helhet för dig. Men samtidigt innebär också en kort avbetalningstid att den totala månadskostnaden ökar, vilket gör det extremt viktigt för dig att se till så att du klarar av månadsbetalningarna. Detta är även faktorer som banker och långivare själva tar hänsyn till, när de granskar dina uppgifter i ansökan om lån. Du kan helt enkelt få ett avslag om du inte bedöms ha en bra kreditvärdighet baserat på de uppgifter du lämnat i ansökan.

Mer om lån kan du läsa om här.