Börja spara i aktier!

I dagens inlägg skriver vi om att aktiesparande är enklare än vad många kanske vid första anblicken tror. Vi tittar på prognoser och guider så läs gärna vidare! Vi skriver även om när det är bra att avvakta litet i väntan på att kursen ska se bättre ut och aktien inte vara jättedyr att köpa.

Diagram aktiemarknadI SvD kan vi läsa att det just nu kanske är smart att vänta med köp av aktier i Autoliv, ett internationellt företag med fokus på säkerhetsinredning i bilar. Trots att företaget är värt en skrämmande hög siffra är aktier nu lite för dyr och det kanske är bra att avvakta litet. Aktien har gått väldigt start de senaste sex månaderna och experter menar att marknaden är lite mättad och förmodligen kommer lugna ner sig. Aktien är en vinnare långsiktigt men om en vill vara lite försiktig ska man nog avvakta litet.

I DN kan vi läsa en artikel som nyligen publicerades angående just aktiesparande och köp av desamma. I artikeln uttalar sig en expert om hur en kan komma igång med sparandet. Det första steget är att skaffa en depå hos en bank och då gäller det att undersöka var det är mest förmånligt att spara och oftast är det bäst att öppna ett investeringssparkonto för då behöver en inte betala skatt på vinsten varje gång man säljer av aktier. Det är även viktigt att titta på priset för att göra en affär, något som kallas courtage. OM det är så att man inledningsvis inte har så mycket pengar är det viktigt att minimi-courtage är lågt, så blir heller inte avgiften för hög i förhållande till aktieaffären.

Sprid riskerna och spara etiskt

Vid köp av aktier är det bra att sprida riskerna, gärna i flera länder. I Metro guidas vi vidare av experter när det just kommer till värdepapperssparande, något som för många kan tyckas snårigt och segt. Det kan dock verkligen löna sig i framtiden samtidigt som det är väldigt roligt att syssla med när man lärt sig ett och annat. I artikeln slås det fast att det är viktigt att förstå vad en köper och att man sparar i etiska bolag samt håller sig någorlunda informerad genom att läsa ekonomidelen och följa nyhetsflödet. Spara sedan gärna långsiktigt och regelbundet.